Nyheter

BRF Säsongskortet

NYHETER

 

INFORMATION TILL BOENDE PÅ BRF SÄSONGSKORTET

Resultat av 2 års besiktningen

Kära Boende

Vi skulle härmed vilja uppdatera er kring 2 års besiktningen som pågått.

Besiktningen har avslutat och nu är det dags för felen att åtgärdas.

Ett besiktningsprotokoll har gjorts som PEAB ska vidarebefodra till sina underentreprenörer som får fixa de noterade anmärkningarna.

Underentreprenörerna kommer själva avisera sina arbeten och ge er boende två chanser att få tillträda er lägenhet. Om de inte kommer in efter två aviseringar, så anses ni inte vilja att anmärkningarna åtgärdas.

 

Ta därför tillvara på denna möjlighet!

Mer info kommer.

 

Med vänliga hälsnigar,

Styrelsen

 

Varmvatten bryts ut från boendeavgiften

Styrelsen har sett över möjligheten att bryta ut kostnaden för varmvatten ur månadsavgiften vilket gör att alla hushåll får en sänkt månadsavgift men får istället en separat räkning för varmvattnet. Detta är på grund av att de uppskattade kostnaderna för varmvatten per hushåll skiljer sig kraftigt från verkligheten. Det bidrar samtidigt till en minskad konsumtion vilket i sin tur är bra för miljön. Hur mycket just in månadsavgift kommer att sänkas är ännu oklart och baseras på storleken på din lägenhet. Det är fortfarande några tekniska detaljer som ska lösas innan detta kan sättas i verk men styrelsen återkommer när det blir aktuellt.

 

 

Ny information angående de gamla routrarna och TV-boxarna

Din gamla TV-box och router är du fri att göra som du vill med, du får behålla den, ge bort den eller skicka den till en återvinningsstation. OBS! Den får inte kastas i soprummet!

 

 

2 års besiktning i föreningen i slutet på augusti och början på september

Samtliga medlemmar har fått ett brev i sin brevlåda. Det är ytterst viktigt att informationen läses igenom och att samtliga noterar dag och tid för besiktning i just sin lägenhet. Glöm inte att anteckna e v punkter som du vill att besiktningsteamet ska titta närmare på och lämna den lappen synlig inför besiktningen. Uppstår några funderingar vänligen kontakta styrelsen info@brfsasongskortet.se

 

 

Viktigt! För de medlemmar som inte fått sin nya router och TV-Box från Telia.

Ta kontakt med KK's Fastighetssevice kontakt@kkfast.se

för leverans av din router och TV-Box.

 

 

Föreningen har tecknat nytt avtal med Telia

Det innebär att Telias TV-paket Lagom, samt bredband 700 Mbit/s kommer att ingå i månadsavgiften till föreningen. Befintliga avtal behöver inte sägas upp utan allt regleras utav Telia per automatik. Det nya avtalet träder i kraft när du fått din router utbytt.

 

Onsdag 14/6, torsdag 15/6 samt fredag 16/6 behöver Telia tillgång till din lägenhet för att byta ut den router som sitter i lägenheten. Lägg nycklar till din lägenheten i nyckeltuben om du inte är hemma.

 

Switcharna i teknikrummen kommer att bytas ut vilket innebär att uppkopplingen kommer att påverkas under dagen detta sker, vilken dag det blir är ännu ej fastställt.

 

 

Kameror installerade i soprummet

Som Ni har märkt har vi problem i huset med att hålla soprummet tomt på grovsopor. Därför har det nu installerats kameror därinne. Det kommer att fungera så att när du går in i soprummet med din dörrtagg registreras klockslaget. Med hjälp av kameror kan vi fastställa klockslaget då ett föremål placeras på golvet eller i en behållare som inte är ämnad för det ändamålet. Då kan vi koppla samman klockslaget då felet begicks i soprummet med lägenhetsnumret på taggen som användes för inpassage. Böter på minst 1000 kr kommer att faktureras den lägenhet vars tagg använts för entré vid det tillfälle som skräpet ställs där. Kostar det över 1000 kr att frakta bort föremålet blir boten högre. Tänk på att se till att dörren är ordentligt stängd och låst när du lämnar soprummet så du slipper betala böter åt någon annan. Vi hoppas detta ska hjälpa till med att få bukt med problemet kring soprummet.

 

 

BoNea Förvaltning AB tar över den ekonomiska förvaltningen 1 april 2017

BoNea Förvaltning AB har fått förtroendet att ansvara för den ekonomiska förvaltningen av BRF Säsongskortet från och med 1 april 2017.

På de avier som har skickats ut framgår det att månadsavgiften ska betalas in till samma bankgiro som tidigare, 106-7057.

 

Nu finns även möjligheten att använda autogiro. Ni som vill ha autogiro kan fylla i bifogad blanket som har skickats ut och skicka in det till BoNea senast den 5/6 2017. Autogirot gäller därefter fr.o.m. aviseringen för kvartal 3 2017. Det går även bra att skanna och maila blanketten till brf@bonea.se.

 

Det blir också en möjlighet att få avierna via e-post. Skicka via mail er e-postadress tillsammans med namn, förening och lägenhetsnummer till brf@bonea.se senast den 5/6 2017 om ni är intresserade av detta. Fr.o.m. aviseringen för kvartal 3 2017 kommer då avgiftsavin via e-post.

 

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta BoNea på e-post brf@bonea.se eller telefon 040-631 30 50.

 

Läs mer om BoNea på www.bonea.se

 

 

Rensning av barnvagnsförrådet kommer att ske den 10 april.

Det har kommit till styrelsens kännedom att barnvagnsförrådet används till förvaring av en del annat än just barnvagnar och rummet kommer därför rensas. Den 10 april kommer allt som inte är barnvagnar och direkt tillbehör till en sådan därför att slängas.

 

Exempel på saker du som ägare behöver flytta på om du vill behålla dem:

Bildäck

Tyngder

Kickbikes

Babygym

Badbalja

 

 

Styrelsen har införskaffat snöskyfflar som är placerade vid entréerna.

Skyffeln vid nedre entrén har blivit stulen. Om det är någon som vet något om detta vänligen kontakta styrelsen.

 

 

Lite nytt sedan årskiftet är att styrelsen har en ny mailadress.

För ärenden till styrelsen maila till: info@brfsasongskortet.se

 

 

Välkommen till BRF Säsongskortets nya hemsida. Här kommer efterhand nyheter angående BRF Säsongskortet att publiceras.